Menu
Troliu electric | Ciocan pneumatic | Pompa beton | EuroGrup Utilaje

Modelul TERRA-JET DJ40 poate realiza foraje orizontale dirijate de până la 230 m lungime și 600 mm largire (în funcție de condițiile de la sol), fiind antrenat de un motor diesel de 129 kW (175 CP), care este „curat” si îndeplinește reglementările necesare privind emisiile „verzi” pentru următorii ani. Forța de cuplu și tragere sunt produse de circuite hidraulice separate permițând cuplul maxim de 8.000 Nm și forța maximă de tragere de 181 kN (18 tone) pentru a fi utilizate simultan sub sarcină completă. O raritate în zilele noastre în mașinile HDD!

Debitul fluidului de foraj este de 400 litri / min la o presiune maximă de 70 bari. Sistemul de mixare externă amestecă bentonita în fluidul de foraj prin intermediul unui injector de tip Ventouri.

Modelul TERRA-JET DJ40 este compact și manevrabil în ciuda capacității sale de producție ridicate și a capacităților superioare de operare. Are o lățime de numai 2,18 m și lungime de 8,23 m, ceea ce permite operarea în spații limitate ale orașului. Poate fi ușor de transportat cu o greutate operațională de 16 tone.

Operatorul conduce și acționează utilajul cu ajutorul celor două joystick-uri multifuncționale, instalate în cotierele din stânga și dreapta scaunului operatorului. Manevrarea utilajului cu ajutorul lor permite un control foarte bun și deplasarea fină a utilajului TERRA-JET DJ40.

În cabina operatorului poate fi instalat opțional un computer de bord cu ecran tactil mare. Monitorul afișează toate informațiile necesare instant și este controlat prin touchscreen. Computerul de bord actualizează și salvează din două în două secunde toate datele relevante, informând operatorul cu date actualizate referitoare la elementele esențiale de forare.  Aceste date pot fi transferate pe un laptop pentru evaluare ulterioară, dar şi utile pentru o diagnoză eficientă în service. Un jurnal de forare poate fi listat pentru fiecare foraj, în conformitate cu standardul german DVGW 321. Acest jurnal menționează cuplul, forțele de foraj, debitul și presiunea fluidului de forare pentru fiecare metru de foraj pilot și lărgire întreprinse.

Vizibilitatea clară a rampelor de foraj precum și a sistemelor inteligente de asistență a forajului este o altă caracteristică ce face ca utilajul să fie foarte apreciat de către operatori. Scaunul operatorului permite reglarea pe înălțime dar şi o reglare a spătarului.

Utilajul TERRA-JET DJ40 este dotat cu un sistem electronic automat de forare și lărgire– ADBSe (Automatic Drilling and Backreaming System). Acest sistem brevetat ajustează automat viteza de lucru a utilajului de forare, în vederea adaptării la condițiile de sol. În sol moale utilajul de forare funcționează cu viteză maximă, iar în sol tare cu viteză scăzută, însă întotdeauna la viteză optimă. Acest lucru permite operatorului să exploateze utilajul la eficiență maximă, într-o manieră controlată și relaxată, prevenind supraîncărcarea prăjinilor și a uneltelor de foraj. În timpul forajului pilot, sistemul ADBSe controlează forța de împingere. În momentul în care capul de foraj întâlnește un obstacol, sistemul ADBSe preia comanda și forează foarte încet pentru a trece prin obstacol. Comanda electronică CLP gestionează toate sistemele de asistență a forajului. Acest sistem ajută ca utilajul să funcționeze la cea mai mare productivitate şi în mod automat.


Solicita oferta

*toate campurile sunt obligatorii


Produse asemanatoate